...fotomanipuláció, képszerkesztés, GIMP...

Már nem is emlékszem, hogyan is ismerkedtem meg ezzel a szuper képszerkesztő programmal...

Első munkám mindenesetre a nővéremnek készült: egy falinaptár - az esküvőjükön megörökített kedves pillanatok montázsával. Az oldal alján meg is nézheted az elkészült oldalakat!

A GIMP egyébként ugyanazokat tudja, mint a Photoshop, csak éppen bárki szabadon letöltheti, használhatja.

Akkor még csak ismerkedtem a scrapbook-technikával, illetve valamilyen szinten már alkalmaztam ezt a fajta díszítést, csak még nem tudtam, hogy ennek neve is van. :)
Jobban beelástam magam, és rengeteg díszítőelemet beszereztem, különböző praktikákat és stílusokat tanulmányoztam, mivel végtelen sok kellék fellelhető hozzá a neten.

Készítettem azóta fotókönyvet, családi naptárakat, de a családi videó szerkesztéséhez is jól jött egy szerkesztő program ismerete. Egy-egy projekt kapcsán új és új problémák - és ezekre válaszként - új és új lehetőségeket ismerek meg, sosem lehet abbahagyni a fejlődést!

A blogban bemutattam már néhány képszerkesztéses projektemet, de a Galériában végiglapozgathatod összes eddigi munkámat.

Tervem az, hogy saját készítésű motívumaimat is megmutassam, használja nyugodtan bárki! (Egyelőre azonban erre még várni kell...)

A képre klikkelve megnézheted a naptár többi oldalát is:

Ha IGEN, akkor az alábbi dolgokat teheted:

  • Ha Te is szeretnéd kézzel foghatóvá tenni fényképes emlékeidet - manapság ugye csak a számítógépen szlájdsózzuk végig a képeinket -, készíts fotókönyvet digitális fotóidból!
  • Egyre több fotokönyv-szerkesztő szolgáltatás található a piacon, érdemes kihasználni az akciós lehetőségeket! Aki komolyabb, saját stílusú képekre, naptárra vagy albumra vágyik, annak bátran ajánlom az ingyen letölthető GIMP fotomanipulációs programot - könnyen elsajátítható, magyar nyelvű leírása megkönnyíti a használatát, szerkeszd meg képmontázsaidat a GIMP-pel!
  • Ha pedig semmiféle affinitást nem érzel magadban fenti dolgok kipróbálásához, de mégis szeretnél saját fotókönyvet, ballagási ajándékot gyermeked ovónőjének vagy tanítónénijének, szülinapi meglepetést valamely családtagodnak - szívesen állok rendelkezésedre!

Csak azt kell eldöntened, hogy álló vagy fekvő bekeretezett kép, vagy esetleg egy többoldalas lapozható fotókönyv, netán falinaptár az, amit szeretnél, és már készülhet is a szép, kézzelfogható, évek múltán is szíveket dobogtató kedves emlék.

Írj bátran a eszter.radics@gmail.com email-címre, hadd adjak egy-két tanácsot!